Novosti

SUBVENCIJE ZA REŠAVANJE STAMBENOG PITANJA ŽENA NA NIVOU A. P. VOJVODINE

SUBVENCIJA ZA REŠAVANJE STAMBENOG PITANJA ŽENA

Evidentni su stalni napori da se kroz razne subvencije, žene podstiču na kupovinu nekretnina, te se u tom cilju izdvajaju finansijska sredstva na republičkom, pokrajinskom pa i lokalnom nivou.

Uprkos podsticajima žene su i dalje u mnogo manjem procentu vlasnice nekretnina u odnosu na muškarce. Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju.

Pokrajinska vlada je nakon rebalansa pokrajinskog budžeta u 2022. godini izdvojila dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.

Očekuje se da će pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava imati porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Konkurs sa uslovima za dodelu bespovratnih sredstava raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

 

Izvor: mojnovisad.com / blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *