Novosti

FOND ZA INOVACIONU DELATNOST RASPISAO JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Subvencije fonda

Sredstva za dodelu bespovratnih sredstava u visini od 3,2 miliona evra, obezbeđuju Republika Srbija i Evropska unija kroz IPA projekat – ’Povećanje kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća’. Cilj ovih projekata je razvoj novih proizvoda, usluga ili tehnologija koji imaju veliki inovativni potencijal, a za kojima postoji potreba na tržištu.

Javni poziv za finansijske podsticaje inovativnim privrednim društvima i formiranim timovima otvoren je u periodu od 15.09.2022. godine do 15.11.2022. godine.

Otvorena su dva Javna poziva, i to:

  • Javni poziv za program ranog razvoja;
  • Javni poziv za program sufinansiranja inovacija;

Maksimalan iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost može dodeliti za program ranog razvoja po pojedinačnom projektu je 80.000,00 evra, dok za program sufinansiranja inovacija Fond može dodeliti maksimalan iznos od 300.000,00 evra.

Svaki učesnik konkursa mora obezbediti obavezno sufinansiranje projekta, i to minimum 30% od odobrenog budžeta projekta, u zavisnosti da li se radi o programu ranog razvoja ili o programu sufinansiranja inovacija.

Uslove učešća na konkursu, način prijave, potrebna dokumentacija i sve ostalo, možete pronaći na sajtu Fonda za inovacionu delatnost, putem dole označenih linkova.

http://www.inovacionifond.rs/cir/info/objavljen-novi-poziv-za-programe-fonda

http://www.inovacionifond.rs/cir/program/program-ranog-razvoja/javni-poziv-za-program-ranog-razvoja

http://www.inovacionifond.rs/cir/program/program-sufinansiranja-inovacija/javni-poziv-za-program-sufinansiranja-inovacija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *